0
Kreativ studio för grafisk design och risograftryck i Malmö

Välkommen till
BEAST Studio

 
etta3.jpg

Kreativ studio för grafisk design och Risographtryck i Malmö

BEAST Studio är en designduo som brinner för tryck. Vår studio ligger i en gammal butikslokal på Norregatan i Malmö. Här arbetar vi med grafisk design och har vår tryckeriverkstad samt en liten butik. 

Vi är båda grafiska designers med utbildning inom form, hållbar design, kommunikationsprocesser och experimentell medieproduktion. Får vi önska ägnar vi oss gärna åt projekt med mindre skarpa gränser som kan vandra kors och tvärs genom grafisk design, tryck, musik, poesi eller sociala utrymmen. Vi engageras av entusiasm och kreativitet och ger detsamma tillbaka till våra kunder.

Efter att ha charmats av det egensinniga uttrycket i Risographmaskinerna bestämde vi oss för att bygga upp vårt tryckeri kring dem. Två Risographer, en FR-3950 och en RP-3105, jobbar på för fullt i vår studio där vi trycker våra egna produkter och på uppdrag av en rad inspirerande konstnärer, illustratörer, formgivare, sociala entreprenörer, musiker och serietecknare. Våra hjärtan ligger även i andra typer av manuella metoder som screentryck och linoleumsnitt.

Vi håller även workshops där en grupp deltagare lär sig att skapa för Risotryck och i slutändan producerar en trycksak tillsammans.

Beväpnade med bestarna och en dragning åt småskaliga och egensinniga produktioner har vi sedan sommaren 2013 utmanats av ett brett urval kunder och samarbetspartners, samt av oss själva med egeninitierade projekt inom grafisk form och tryck, men även inom andra områden såsom att ge ut en stadsodlingspodcast eller att klippa musikvideor.

För inspiration och teknisk information gällande Risographen som tryckmaskin, läs våra foldrar: Riso Basics / Riso Setup (ladda ner båda som zip).

Har du ett projekt du vill anlita oss för eller ett förslag på samarbete? Hör av dig till beast@beaststudio.se

 

BEAST Studio är

Li Lindblom li@beaststudio.se 0705 77 05 21


Li Lindblom
li@beaststudio.se
0705 77 05 21

Robert Lindblom robert@beaststudio.se 0706 50 90 69


Robert Lindblom
robert@beaststudio.se
0706 50 90 69

Grafisk design

Vi är vana och mångsidiga formgivare med flerårig erfarenhet av att arbeta med branding, tidningsformgivning, boklayout, inbjudningskort, informationsgrafik, skivomslag, etc. Det som går igen för oss i alla projekt är vikten av ordentlig research och ett gediget hantverk för att komma fram till en slutlig produkt där inget lämnats åt slumpen och där innehåll och budskap tydligt sitter i centrum. Vi arbetar med alla aspekter som rör formgivningen och har ett brett kontaktnät av kreatörer med olika specialiteter som vi kallar in vid behov.

Se ett urval av våra arbeten i portfolion nedan och tveka inte inför att höra av dig till beast@beaststudio.se för att diskutera vad vi kan göra för ditt projekt.


Illustration och grafik

Vi skapar illustrationer och informationsgrafik till tidningsartiklar, loggor, webb och andra projekt. Arbetar gör vi både analogt och digitalt – roligast har vi när vi kan kombinera olika arbetssätt.


Webbdesign

Utöver formgivning för tryck så är webbdesign och -publicering något vi är välbekanta med. Vi har båda arbetat som webbredaktörer och webmasters med ansvar för layout och innehåll. Enkelt att använda, lätt att navigera och en layout som engagerar är de mål vi arbetar mot. Vi är bekväma med att arbeta i flera webbpubliceringsverktyg, men trivs bäst i Squarespace och Wordpress. Med det sagt så drar vi oss inte för hårdkodning om så behövs! Våra tidigare erfarenheter ger oss möjligheten att göra under för både innehåll, utformning och funktion!


Tryckeriet

Tryckeriet består av två Risographmaskiner samt en liten verkstad där vi gör hantverkstryck med linoleum- och screentekniker. Vi trycker både åt oss själva och på uppdrag av andra. Sedan starten har vi tryckt åt konstnärer, illustratörer, formgivare, sociala entreprenörer, musiker och serietecknare. Vi är gärna delaktiga under hela processen och delar med oss av förslag och goda råd gällande allt från färgval till papperskvalitet för att resultatet ska hålla högst tänkbar klass och hamna så nära kundens önskemål som möjligt.

Om du vill ha en prisuppgift för ditt tryckprojekt, fyll i vårt offertformulär så återkommer vi med svar så snart vi kan.

För inspiration och teknisk information gällande Risographen som tryckmaskin, läs våra foldrar: Riso Basics / Riso Setup (ladda ner båda som zip).

Klicka gärna på exemplen nedan för mer information om tidigare tryckprojekt.


Workshops

Lär dig grunderna i att trycka med Risograph i en workshop där vi skapar tryck efter olika metoder och infallsvinklar. Vi går igenom hur trycktekniken fungerar, dess förutsättningar, begränsningar och egenheter samt hur du kan arbeta med den. Sedan skapar vi våra motiv. Mycket material finns på plats och fika ingår. Läs nedan för mer information om aktuella workshops

För inspiration och teknisk information gällande Risographen som tryckmaskin, läs våra foldrar: Riso Basics / Riso Setup (ladda ner båda som zip).

Är ni en grupp som vill ha en skräddarsydd workshop? Hör av er till beast@beaststudio.se så sätter vi tillsammans ihop det.


2-färgsprint

Lär dig grunderna i att trycka med Risograph och skapa ett eget 2-färgsprint i en rolig och inspirerande workshop! Deltagarna skapar varsitt motiv i A4-format i två lager som trycks i olika färger. Det går lika bra att arbeta abstrakt som figurativt samt med analoga metoder eller i dator (som du i så fall tar med dig). Sedan trycker vi och alla deltagare får med sig 5 exemplar av sitt tryck hem.

Se vår webbshop för mer information, aktuella datum och anmälan.


Fotografisk duotonebild / digital workshop

Workshop för dig som vill arbeta med foto! Vi lär dig hur du genom färgseparation anpassar dina bilder till risons förutsättningar. På workshopen arbetar vi med duotone, dvs att vi gör en bild till två färglager, generellt en mörk och en ljus, som vi sedan trycker. Det går även bra att arbeta i collageform och klippa och klistra med sina bilder. Egen dator med Photoshop krävs för att delta.

Se vår webbshop för mer information, aktuella datum och anmälan.


Tryck en väggkalender

Skapa en egen väggkalender! Deltagarna skapar varsitt motiv i två färglager som trycks på en förtryckt kalendermall i A3-format. Det går lika bra att arbeta såväl abstrakt som figurativt och med analoga metoder eller i dator (som du i så fall själv tar med dig). När förarbetet är klart trycker vi och samtliga deltagare får med sig 5 exemplar av sin kalender hem. Perfekt present att ge bort inför det nya året!

Se vår webbshop för mer information, aktuella datum och anmälan.

Offertförfrågan

Har du ett tryckprojekt som vore lämpligt att trycka med Risograph? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan med ett prisförslag.

För inspiration och teknisk information gällande Risographen som tryckmaskin, läs våra foldrar: Riso Basics / Riso Setup (ladda ner båda som zip).

Namn *
Namn
Storlek *
Vilken storlek ska ditt tryck ha i färdigt tillstånd? Om du är osäker eller inget alternativ passar kryssa i Annat och beskriv vidare under Övriga kommentarer.
Typ av tryck *
Vad är det för trycksak? Om inget alternativ passar nedan, kryssa i Annat och beskriv vidare under Övriga kommentarer.
Färg *

Kontakt

BEAST Studio ligger på Norregatan 1 i Malmö, skicka gärna ett mail till beast@beaststudio.se, hör av dig via valfritt socialt nätverk eller ring om du vill komma på besök.

Li Lindblom
0705 77 05 21
li@beaststudio.se

Robert Lindblom
0706 50 90 69
robert@beaststudio.se

 
kontakt_blue.jpg