Teleskärm: Teleskärm

Grafiskt material till bandet Teleskärms första album, där slutprodukterna var ett omslag, en digital booklet, en poster samt en webbsajt. Inspirerade av spänningarna mellan digitalt och analogt som återfinns i bandets musik ville vi arbeta med händerna med layouten av bookleten. Kring temat mineraler tog vi fram ett grafiskt koncept där varje låttitel parades ihop med en bild av ett mineral samt information om instrumentering på den aktuella låten. Komponenterna skrevs ut och layouterna gjordes sedan för hand med utklippta text- och bildstycken och trycktes sedan i två lager på kvistpapper, för att sedan skannas in och sammanställas till det färdiga resultatet.

Som ett komplement till det digitala materialet tog vi även fram en dubbelsidig risotryckt poster baserad på innehållet i bookleten på ena sidan och en bild på bandet på den andra sidan. Bright Red och svart på kvistpapper 120 gsm, 297 × 420 mm.

Till albumets digitala release byggde vi även webbplatsen teleskarm.com kring att vara en plats för lyssnaren att hämta en pdf-kopia av bookleten, men även som en komplett sajt för bandet.

Ladda ner den digitala bookleten.
Se webbplatsen: www.teleskarm.com
Lyssna på albumet i Spotify.